Geen voetbalpiramide-ambities in Heerenveen: ''Dat is geen kattepis''

0
Geen voetbalpiramide-ambities in Heerenveen: ''Dat is geen kattepis''

Per ingang van dit seizoen heeft SC Heerenveen (en andere Eredivisieclubs) geen team meer in een beloftencompetitie, maar is er een nieuwe Onder 21-competitie opgezet. Hoofd jeugdopleiding Michel Jansen is blij met deze nieuwe competitie.

"Wij willen niet zoals Feyenoord de voetbalpiramide in en vinden deze opzet eigenlijk wel prima", laat Jansen weten bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Je ziet bij ons wel dat we met hele jonge teams spelen. We hebben nu al een aantal wedstrijden gespeeld met een team dat Onder 21 heet, maar tegen Twente hebben we bijvoorbeeld met een compleet Onder 18-team gespeeld."

"Dat heeft er ook mee te maken dat de selecties erboven nog niet helemaal ingevuld zijn en links en rechts zijn er nog wat blessures", vervolgt de Tukker, die blij is dat er meer rekening wordt gehouden met talenten en minder met afvallers van het eerste elftal. "Je mag nog wel met drie dispensatiespelers van onder 23 jaar spelen, waardoor ook een Jan Ras nu mag meespelen."

"Hij is al wat langer uit beeld en zit in de eindfase van zijn revalidatie. Hij mag straks weer speelminuten gaan maken", aldus Jansen, die sportief gezien uiteraard wel graag in de Tweede Divisie zou willen spelen. "Het is een goede leerschool maar het gaat ook gepaard met financiën. Als je in de Tweede Divisie komt, wil je ook naar de Eerste Divisie."

"Dan kom je ook met kosten en licenties die daaraan verbonden zijn. Dat is geen kattepis en best wel prijzig. Al denk ik dat het voor iedere club goed is om een opleidingsteam in de Keuken Kampioen Divisie kunt hebben", aldus Jansen, die dat bij (Jong) FC Twente ook mee heeft gemaakt. "Ook daar werd het qua financiën geskipt. Ik denk niet dat Heerenveen die kant op moet."

Foto: Erik Grooters

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!