SC Heerenveen O21 start competitie met remise: ''Ben dik tevreden''

1
SC Heerenveen O21 start competitie met remise: ''Ben dik tevreden''

SC Heerenveen Onder 21 is zaterdagmiddag de nieuwe competitie gestart met een 1-1 gelijkspel tegen de FC Twente/Heracles Academie. Op Sportpark Skoatterwâld nam de Mexicaanse jeugdinternational Teun Wilke Braams de enige Friese treffer voor zijn rekening.

Voor beide ploegen was het een onwennig begin met weinig grote kansen. Na een half uur kwam Heerenveen pas op voorsprong via een strafschop, die door Braams ongenadeloos werd afgerond. Na rust kwamen de Tukkers toch langszij en vlak voor tijd leken ze zelfs nog de zege te gaan pakken. Een dwarrelbal eindigde gelukkig voor de Friezen op de lat.

Onder 21-trainer Menno van Dam was na afloop erg tevreden over zijn jonge ploeg, die gedeeltelik bestond uit spelers van zeventien en achttien jaar. "Hoe mijn spelers de duels aangingen en hoe ze de organisatie probeerden te bewaken, verdient een groot compliment", vertelt de trainer op de officiële clubsite. "Ze hebben echt gestreden voor het punt. Met een 1-1 gelijkspel ben ik dik tevreden."

De start van de Onder 21-competitie had vanmiddag ook duidelijk invloed op de selectie van het eerste elftal. Zo zaten er slechts drie (!) veldspelers op de bank bij het oefenduel met PEC Zwolle.

Opstelling SC Heerenveen: Kroesen; Van Dijken (62' Timmerman), Asante, Koida, Van der Plaat (88' Varga); Reuvers, Oostra (72' Hoffman), Oosthout; Boerhout, Wilke Braams (88' Esseboom), Zejnullahu (88' Gravekamp).

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Sep 2020 om 23:37
    Mooi nieuw woord: ongenadeloos...
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›