Blijdschap om SC Heerenveen O21: ''Langer tijd spelers te ontwikkelen''

0
Blijdschap om SC Heerenveen O21: ''Langer tijd spelers te ontwikkelen''

SC Heerenveen O21 begint vandaag aan de nieuwe beloftencompetitie met een wedstrijd tegen FC Twente/Heracles Academie. Trainer Menno van Dam is blij met de nieuwe opzet en verwacht veel van de competitie.

"Normaal gesproken stopt dat bij Onder 19, maar dat team is komen te vervallen. Nu heb je Onder 18 en Onder 17. Zo heb je langer tijd om spelers te ontwikkelen", zo begint Van Dam op de website van SC Heerenveen. "Het doel is om bij de eerste zes te eindigen, zodat je na de winter nog steeds op het hoogste niveau speelt."

"Een hoger niveau geeft meer weerstand en is daarom goed voor de stap naar het eerste elftal: een fantastisch programma doordeweeks en in het weekend optimale weerstand. Zo ontwikkelen de spelers zich het beste en kunnen ze strijden voor een plekje bij de eerste selectie", vervolgt Van Dam.

Van Dam zal het soms moeten doen met een uitgedunde selectie, aangezien het eerste elftal prioriteit heeft. "Het zal soms een beetje puzzelen worden, maar het is fantastisch dat de jonge jongens zoveel de kans krijgen. Zo kunnen ze zich optimaal ontwikkelen. Ook proberen we onze speeldata zo aan te passen dat bankzitters bij het eerste elftal bij ons kunnen aansluiten. Ook willen we ‘s zaterdags zo vroeg mogelijk spelen, zodat de hoofdtrainer nog een kijkje kan nemen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›