Jansen in dubio: ''Constant op zoek naar het ideale programma''

0
Jansen in dubio: ''Constant op zoek naar het ideale programma''

SC Heerenveen Onder 21 jaar trapt zaterdag voor het eerst af in een gloednieuwe competitie die de beloftencompetitie verleden tijd heeft gemaakt. Het team dat uitkomt in Divisie 1 wordt geleid door Menno van Dam, met ondersteuning van Ronnie Pander.

"Het Onder 21-team gaat anders functioneren als het oude belofteteam op maandagavond", legt hoofd jeugdopleiding Michel Jansen uit in het Friesch Dagblad. "Het is eigenlijk een stukje verlenging van je jeugdopleiding, waarbij van bovenaf een beperking wordt opgelegd." Eerder hield de jeugdopleiding theoretisch op als de spelers te oud waren voor het Onder 19-elftal.

De komende seizoenen ligt de lat dus twee jaar hoger en mogen er daarnaast twee dispensatiespelers meedoen van maximaal 23 jaar oud, plus één keeper van maximaal 25 jaar. Jansen: "We hebben momenteel een vrij jonge groep van jongens van onder 19 en 20 jaar. Het doel is dat we een goede groep hebben, waarmee we goed kunnen trainen en goede programma’s kunnen draaien."

Er zit voor het eerste elftal echter nog een vervelende beperking aan de nieuwe opzet: spelers mogen in het weekend niet in actie komen in het eerste elftal én het Onder 21-team. "We willen de jeugdspelers die niet in actie komen bij het eerste graag laten spelen bij Onder21. Dus ben je constant op zoek naar het ideale programma."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›