Tevreden Varga: ''Ik heb veel geleerd, maar het is nog maar het begin''

0
Tevreden Varga: ''Ik heb veel geleerd, maar het is nog maar het begin''

Op zestienjarige leeftijd koos Donat Varga ervoor om Hongarije te verlaten om in de jeugd van SC Heerenveen zichzelf te gaan ontwikkelen. De jonge Hongaar kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn eerste jaar in Nederland.

"Ik denk dat mijn eerste jaar in Nederland is verlopen zoals verwacht. Ik kwam al snel bij het U17-team en kreeg een rol in de overgrote meerderheid van de wedstrijden", blikt Varga terug bij Utanpotlassport. "Aangezien ik erin geslaagd ben om 75% van de minuten die ik op het veld kan doorbrengen te spelen, ben ik blij met het eerste seizoen, maar in het volgende is mijn doel om nog meer te spelen.

"Ik voelde een groter verschil in de intensiteit van de trainingen, omdat we vijf trainingen per week op dezelfde manier doen, maar de intensiteit is hoger dan normaal thuis. De spelers sparen elkaar ook niet tijdens de training, ze gaan keihard het duel in", geeft de aanvaller aan."

In Hongarije speelde Varga een leeftijdsklasse hoger dan in Friesland, maar dat maakt hem niet heel veel uit. "Het was niet bijzonder moeilijk om het hoofd te bieden. Het tempo van het spel en de competitieve situatie is hoger", geeft hij aan. "Mijn doel is in ieder geval om een belangrijke speler in mijn leeftijdsgroep te zijn en ik wil ook al stappen gaan maken richten het U21-team."

"Ik heb in Heerenveen al veel geleerd, maar ik weet dat dit nog maar het begin van de weg is. Ik werk dag in dag uit om een betere speler te worden en mijn doelen te bereiken", aldus Varga. "Ik denk nu sneller tijdens het spel, neem snellere en betere beslissingen op het veld en mijn houding ten opzichte van duels is ook veel verbeterd.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›