Noors talent voor SC Heerenveen: ''Kwikzilverachtige vleugelspeler''

0
Noors talent voor SC Heerenveen: ''Kwikzilverachtige vleugelspeler''

SC Heerenveen versterkte vorige week de jeugdopleiding met de 16-jarige aanvaller Rasmus Opdal Christiansen. Trainer Wilco Hellinga is blij met de komst van de jonge Noor, die komend seizoen in zijn Onder 17-team zal gaan voetballen.

"Het is een kwikzilver-achtige links- en rechtsbuiten. Hij heeft een mooie techniek en is heel snel", vertelt Hellinga bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Hij moet nog echt gaan groeien maar heeft echt de potentie om door te groeien, zonder daar direct een etiket aan te plakken van 'die gaat het worden.'" De afgelopen jaren zijn het echter vooral de Nederlandse jeugdspelers die doorbreken.

"Die laatste stap zetten is ook niet makkelijk", reageert Hellinga, die ook ziet dat er de laatste jaren ook anders wordt gescout en gehandeld. "Als je de afgelopen jaren kijkt naar speler die vanuit Denemarken, Noorwegen hebben gehaald... We hebben ook wel een aantal goede jongens gehad, maar de Scandinavische markt waar we altijd heel goed in waren wordt inmiddels bevist door meer clubs."

"De grotere parels die we vroeger via Riemer en Foppe al snel bij de kop hadden, die liggen nu al bij Ajax, Chelsea en andere topclubs aan de ketting. Dus wij krijgen ook een ander slag talenten die bij ons in beeld komen. We hebben ook niet zoveel meer jongens uit Scandinavië. Toen hadden we misschien wel vier per jaar, nu misschien maar één per jaar", besluit Hellinga.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›