Van Dijken: ''Pas later besef je dat je speler bent van Heerenveen''

0
Van Dijken: ''Pas later besef je dat je speler bent van Heerenveen''

In maart dit jaar kreeg de 18-jarige Jaap van Dijken een appje van O21-trainer Wind, hij mocht bij SC Heerenveen komen spelen. Het afgelopen seizoen speelde Van Dijken nog bij Steenwijkse voetbalvereniging d'Olde Veste en tijdens die wedstrijden speelde hij zich in de kijker. 

Via een oud-trainer kwam de jonge voetballer in beeld bij SC Heerenveen. "Hij wist dat ik heel veel voor mezelf trainde. Ik kijk dan op YouTube naar voetbalfilmpjes, die ik dan ga nadoen. Vervolgens is hij individueel met mij aan de slag gegaan en later vroeg hij of ik samen met twee spelers van Heerenveen wilde meetrainen. Nou, dat leek mij wel wat. Blijkbaar heb ik toen een positieve indruk achtergelaten want in maart vroeg de club of ik bij het nieuwe O21-team wilde aansluiten", zegt de rechtsback enthousiast met De Stentor

Van Dijken verlaat zijn oude club Olde Veste, maar is ontzettend blij met zijn nieuwe club. "Het is voor het eerst dat een betaaldvoetbalclub interesse in mij heeft. Dat maakt het wel extra leuk, hoor. Pas later ga je nadenken en beseffen dat je speler bent van Heerenveen. Het is echt. Ja, dan krijg je wel een hele grote glimlach op je gezicht", vertelt de voetbalfanaat.

Foto: vv d'Olde Veste

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!