Kerkhof naar SC Heerenveen: ''Ik heb er meer kans op speelminuten''

2
Kerkhof naar SC Heerenveen: ''Ik heb er meer kans op speelminuten''

Eef Kerkhof verruilt deze zomer het Brabantse Mill voor het Friese Heerenveen. De 18-jarige speelster heeft een contract getekend bij SC Heerenveen Vrouwen en begint zo aan een nieuwe fase in haar carrière.

Friesland is ver weg, zo geeft ze aan in gesprek met De Gelderlander. "Maar ja, in het zuiden zit naast PSV ook niets anders. Heerenveen is prima. Ik kan mezelf er verder ontwikkelen", zegt Kerkhof, die een woning van SC Heerenveen gaat betrekken.

"Ik was vrij snel overtuigd", gaat de jongeling in op haar keuze voor de Friese club. "Heerenveen is een club net onder de top 3 in Nederland. De club speelt Eredivisie, met veel leeftijdsgenoten van me. Ik heb er meer kans op speelminuten", vervolgt Kerkhof, die bij PSV Vrouwen te horen kreeg dat er niet voldoende perspectief was voor komend seizoen.

"Dat heeft de trainer in een open gesprek gezegd. Ik ben trots op dit seizoen. Mijn gevoel voor PSV als favoriete club is daarin alleen maar bevestigd", besluit Kerkhof, die in totaal een seizoen bij de Eindhovense club speelde.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 15 Jun 2020 om 15:59
  • Quote van 15 Jun 2020 om 13:21
   Beter zo dan andersom....
  Vind ik leuk!
 • 15 Jun 2020 om 13:21
  Beter zo dan andersom....