''Heb vooral via de PlayStation contact gehouden met de jongens''

1
''Heb vooral via de PlayStation contact gehouden met de jongens''

Door het coronavirus lag het voetbal in Nederland geruime tijd stil, maar inmiddels mogen de Eredivisie-clubs weer trainen. Ook SC Heerenveen onder 15-speler Tygo Land mag weer met zijn teamgenoten het veld op van Sportpark Skoatterwald.

"We moesten eerst uitkijken qua fysieke contacten, maar nu mag dat wel weer", zegt Land in gesprek met SC Heerenveen TV. "Voorheen konden we rustig voetballen, maar nu is dat wel lastiger omdat je weet dat het coronavirus heerst. Dus dan kijk je wel een beetje uit met de duels. Het is in ieder geval fijn dat we weer wat duels mogen spelen."

De 14-jarige aanvaller van SC Heerenveen kan zijn teamgenoten nu eindelijk weer in het echt zien. "Ik heb wel contact met de jongens gehouden, maar dat was vooral via de PlayStation. Voor de rest hebben we elkaar fysiek niet gezien."

"We trainen nu weer omdat het kan en omdat het leuk is om elkaar weer te zien", vervolgt Land. "Het is fijn om weer te kunnen voetballen en om die bal weer aan je voeten te kunnen hebben. Je traint alleen niet echt met een doel, maar je wil jezelf wel fit houden. Het is niet voor een wedstrijd, dus dat maakt het wel anders. Maar het is wel weer leuk om op het veld te mogen staan", aldus Land.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Jun 2020 om 08:26
    Zo, die jongen kan aardig voetballen!
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›