''Daarna krijg ik vervolgens de hele dag door filmpjes binnen''

0
''Daarna krijg ik vervolgens de hele dag door filmpjes binnen''

Terwijl het Eredivisievoetbal nog in twijfel zit over het verloop van de competitie, weten de jeugdteams van SC Heerenveen al dat het seizoen er definitief op zit. Er wordt ook niet meer gezamenlijk getraind, maar de talenten hebben wel persoonlijke trainingsprogramma's.

De 22-jarige Nick Kuiper draagt daarvoor de zorg bij SC Heerenveen Onder 11 jaar. "Ik blijf zo veel mogelijk contact houden met de jongens. Ik bel ze en zo hebben we persoonlijk contact. Ik heb net weer een trainingsschema gemaakt voor de komende twee weken", laat Kuiper, tevens speler van MVV Alcides, weten in gesprek met de Meppeler Courant.

"We proberen veel aspecten te trainen. Denk bijvoorbeeld aan kracht en lenigheid. Maar ook technische vaardigheden en denken en doen. Dat doen we niet alleen met challenges, maar we geven ze ook puzzels mee", vervolgt Kuiper, die ziet dat zijn pupillen er erg druk mee zijn. "Nadat ik een challenge heb verstuurd, krijg ik vervolgens de gehele dag door filmpjes van de spelers binnen."

Daarnaast is nu extra tijd voor dingen waar trainers anders minder tijd voor hebben. "We proberen de lijn door te trekken, door regelmatig contact en de trainingsschema’s. Ik ben ook al bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. Dat kun je nu zo goed mogelijk doen. Je moet er positief in blijven staan, anders wordt het wel heel zwaar."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›