Samenvatting: Jong Heerenveen laat geen spaan heel van Jong Willem II

Jong Heerenveen heeft maandagavond korte metten gemaakt met Willem II en de Tilburgers op een 9-1 nederlaag getrakteerd. Spits Rein Smit was de grote man aan Friese zijde door vier goals te maken, maar ook Arjen van der Heide (drie goals) was prima op dreef.

Het duurde niet lang (elfde minuut) voordat Heerenveen al op voorsprong kwam via Smit, die een voorzet van Van der Heide met zijn knie in de goal wurmde. Nog voor rust maakten Van der Heide en tweemaal Smit de stand op 4-0 en was de wedstrijd in feite al gespeeld.

Na rust duurde het opnieuw tien minuten voor er gescoord werd maar toen ging het ook snel: binnen twee minuten scoren zowel Van der Heide als Smit. Kort daarna werd een speler van Willem II vanwege natrappen van het veld gestuurd en had de ploeg van trainer Ronnie Pander helemaal niks meer te vrezen.

Na de 7-0 van Rami Hajal was het twintig minuten voor het einde wederom Arjen van der Heide die scoorde. Ditmaal nam de geboren Fries zijn derde doelpunt van de avond voor zijn rekening. Tien minuten voor tijd deed Willem II dan iets terug. De Tilburgers kwamen op 8-1, maar het slotakkoord was voor de Friezen.

Invaller Progon Maloku - in het veld gekomen voor Smit - pikte in de 86e minuut zijn goaltje mee en bepaalde daarmee de eindstand op 9-1.

Opstelling Jong Heerenveen: Zondag; Adney, Høegh, Woudenberg, Van Hau; Bruijn, M. Westra, Akujobi; Smit, Hajal, Van der Heide.