Beloften onder druk na nederlaag: ''We weten wat we moeten doen''

0
Beloften onder druk na nederlaag: ''We weten wat we moeten doen''

Jong Heerenveen heeft zich maandagavond een slechte dienst bewezen door met 5-0 te verliezen van koploper Jong Groningen. Door de nederlaag zijn de Friezen gezakt op de ranglijst en is deelname aan de kampioensgroep na de winterstop nog maar de vraag. 

De ploeg van trainer Ronnie Pander staat nu zevende in de poule, terwijl een plek in de top-zes nodig is. "We weten wat we moeten doen: zelf winnen van Jong FC Twente (komende maandag om 18:30 uur, red.) en hopen op gunstige uitslagen op de andere velden. We willen heel graag naar de kampioensgroep", vertelt Pander op de officiële website van de Friezen.

Maandag was Jong Groningen in elk geval nog veel te sterk. "Ze zijn kwalitatief beter dan wij en kregen veel kansen om te scoren. Toch hadden wij bij een aantal tegentreffers pech. Zo werd er een schot van richting veranderd en viel er een goal via de kluts binnen. Laatst verloren we ook dik van Jong Go Ahead Eagles, maar toen vond ik het vooral liggen aan onze zwakke inzet die we toonden."

Tegen Groningen ging het wel iets beter. "Zeker in de tweede helft hebben we ons goed herpakt. Groningen was alleen net wat scherper en volwassener. Wij herkenden de momenten niet goed genoeg wanneer je een duel moet winnen of even een tik moet uitdelen. FC Groningen deed dat beter", aldus Pander.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›