VIDEO | Floranus ziet Jong Oranje vanaf de bank winnen van Engeland

Jong Oranje heeft dinsdag haar zevende overwinning op rij geboekt. Op De Vijverberg zegevierde het elftal van trainer Erwin van de Looi met 2-1 over Jong Engeland.

Na het afhaken van Joey Veerman is Sherell Floranus de enige overgebleven SC Heerenveen-speler in de selectie van Jong Oranje. De 21-jarige verdediger keek dinsdag vanaf de bank toe hoe Jong Oranje in extremis wist te winnen van Jong Engeland.

In Doetinchem opende Jong Oranje na 23 minuten spelen de score. Kaj Sierhuis kon met enig fortuin de 1-0 binnenschieten uit een voorzet van ploeggenoot Deyovaisio Zeefuik. Na rust kantelde het wedstrijdbeeld en ging Jong Engeland nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd sloegen de Engelsen dan ook daadwerkelijk toe. Manchester United-talent Mason Greenwoord herstelde in de 75e minuut het evenwicht. In de blessuretijd trok Jong Oranje de wedstrijd toch nog naar zich toe. Javairo Dilrosun schoot in de 91e minuut schitterend raak uit een vrije trap en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.