Beloften SC Heerenveen na sterk begin langs Jong De Graafschap

Jong SC Heerenveen heeft dinsdagmiddag een zege geboekt op Jong De Graafschap. In Doetinchem won het team van trainer Ronnie Pander met 1-3 nadat bij rust al een comfortabele stand van 0-3 was bereikt.

De start van Jong Heerenveen was overdonderend: al binnen minuut kwam de 0-1 tot stand na een knappe individuele actie van Arjen van der Heide. Drie minuten later had de stand zelfs al op 0-2 moeten komen, ware het niet dat Jordy Bruijn vanaf elf meter de doelman niet wist te verschalken.

Na 22 minuten werd het alsnog 0-2 via spits Rein Smit, die vanaf links op maat werd bediend door Doan Van Hau. Emil Frederiksen bepaalde de stand niet veel later op 0-3, waarna de wedstrijd leek gespeeld. In de zeventigste minuut kwam De Graafschap via Joey van Lieshout toch weer terug in de wedstrijd: 1-3.

Tot overmaat van ramp kreeg Frederiksen vijf minuten later zijn tweede gele kaart van de wedstrijd (en dus rood), maar de thuisploeg kwam in het resterende kwartier niet meer tot scoren.

Opstelling Jong Heerenveen: Doornbusch; Akujobi, Høegh, Skovgaard, Van Hau; Bruijn, Dreyer, Hajal (46' Adney); Smit (40' M. Westra), Frederiksen, Van der Heide.