Oud-spits doet SC Heerenveen Vrouwen pijn met FC Twente Vrouwen

SC Heerenveen Vrouwen heeft vrijdag een nederlaag geleden tegen FC Twente Vrouwen. Op Sportpark Skoatterwâld was het voormalig Heerenveen-spits Fenna Kalma die de Friezen de das omdeed.

Beide ploegen tastten wat af in de beginfase, waarna de ploeg van trainer Roeland ten Berge op voorsprong kwam. Quinty Sabajo wist FC Twente Vrouwen-keepster Daphne van Domselaar te passeren en zorgde zo voor de 1-0. Nog voor rust stond het echter alweer 1-1.

Fenna Kalma, die afgelopen zomer SC Heerenveen Vrouwen verruilde voor FC Twente Vrouwen, maakte de gelijkmaker door de bal binnen te koppen. Diezelfde Kalma bleef vervolgens rustig toen FC Twente Vrouwen een penalty kreeg na een overtreding op Ashleigh Weerden.

De spits schoot zo de 2-1 binnen en deed daarmee haar vorige club pijn. Renate Jansen stelde in de laatste minuten nog de zege veilig voor de club uit Enschede.