''Juist in de derby moet je laten zien dat je de beste bent''

0
''Juist in de derby moet je laten zien dat je de beste bent''

Jong SC Heerenveen won gisteren in de Friese derby, waarin maar liefst tien doelpunten vielen, ruim van sc Cambuur. 

"Wat een begin", aldus trainer Ronnie Pander op de officiële website van de club. "Daar heb ik echt van genoten. Zo'n goed samenspel en prachtige aanvallen. We hebben Cambuur in de eerste twintig minuten volledig overklast." Het stond toen al 4-0.

Daarna ging de storm liggen van de beloften. "We konden het tempo niet meer volhouden", vertelt Pander. "Dat was ook wel logisch, maar toch. Ik vond dat we wel erg ver terugvielen. We stopten met wat we daarvoor zo goed deden: tussen de linies spelen en de bal vlot rond laten gaan in de ploeg. We legden veel minder energie in de wedstrijd. Dat stelde me teleur."

Voor rust kwam Jong Cambuur echter nog terug tot 4-2. "Het verschil tussen onze goede periode van de eerste twintig minuten en onze slechte perioden was echt veel te groot", vervolgt de trainer. "Onze opbouw was niet meer goed en we gaven de goals veel te makkelijk weg. Uiteindelijk zie je wel dat we meer individuele kwaliteit hebben dan Cambuur. Mede daardoor hebben we alsnog ruim gewonnen."

"Winnen van Cambuur blijft wel mooi hoor", besluit Pander. "Voor mij als Fries heeft dat toch iets speciaals. Juist in de derby moet je laten zien dat je de beste bent. Dat hebben we gedaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›