Floranus niet in actie bij eerste driepunter Jong Oranje in EK-kwalificatie

Jong Oranje is dinsdag op een overtuigende manier begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK onder 21 jaar in 2021. In stadion De Vijverberg werd Jong Cyprus na een moeizaam begin met 5-1 verslagen. Sherel Floranus bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Nederland had in Doetinchem weinig moeite met Cyprus, maar kwamen wel eerst op achterstand in de elfde minuut. Binnen enkele minuten was de stand overigens vanaf elf meter alweer gelijk getrokken door Koopmeiners (AZ). Nog voor rust brachten De Wit (AZ) en Sierhuis (Groningen) de stand naar 3-1.

Na de theepauze duurde het wat langer voordat er weer gescoord. In totaal vielen er 34 doelpogingen te noteren maar wisten alleen De Wit en Zeefuik nog te scoren.

Jong Oranje wint de eerste EK-kwalificatiewedstrijd met 5-1 van Cyprus. ????????????????

16' Koopmeiners (pen.) ?
26' De Wit ?
29' Sierhuis ?
86' De Wit ?
90' Zeefuik ?#JongOranje #NEDCYP pic.twitter.com/O0b2UFEoC0