Hamstra: ''Als we die buitenkans krijgen, dan gaan wij daar voor'' De Haan heeft spijt van bekerfinale: ''Dat reken ik mezelf aan'' ''Waar maak ik mij eigenlijk druk om? Het zijn allebei Friezen'' Derksen haalt uit: ''Die middenmoot is maar voor één ding bang'' Het voetbalhart van De Haan huilt: ''Man, ik mis het spelletje zo''

Aanvoerder beloften: ''Dat is echt een jongensdroom''

0
Aanvoerder beloften: ''Dat is echt een jongensdroom''

Jan Ras is door trainer Ronnie Pander aanvoerder gemaakt van Jong SC Heerenveen. Dit seizoen moet hij zich gaan bewijzen bij die ploeg, terwijl hij ook hoopt op speelminuten bij het eerste team in de Eredivisie.

“Het is nieuw, maar niet heel anders dan normaal", vertelt Ras over het aanvoerderschap bij SC Heerenveen TV. "Je hebt alleen de band en moet voor de wedstrijd wat doen.”

Tegen Feyenoord mocht Ras zijn debuut maken in het eerste team. “Ik zat er al elf jaar en om dan eindelijk je debuut te maken, dat is echt een jongensdroom", zegt hij. "Het was niet zomaar een wedstrijd, dan is het mooi om in te vallen. Ik ben er super blij mee.”

“Ik train eigenlijk altijd mee met het eerste en met de wedstrijden ga ik ook mee, maar zit ik ook bij de beloften", legt hij zijn huidige situatie uit. "Bij de beloften maak ik mijn minuten, maar voor de rest zit ik eigenlijk altijd bij het eerste."

“Jan Ras heeft de hele jeugdopleiding van SC Heerenveen doorlopen, hij kent dus het DNA van de club, en hij is een echte liefhebber", beschrijft de trainer Ras. "Hij is een technisch goed onderlegde speler met voetballend veel vermogen. In de jeugd hebben we hem wel eens verweten dat hij niet agressief was op de juiste momenten, maar dat zie je er nu ook wel inkomen. Dan wordt hij interessant en zit hij dicht tegen het eerste aan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!