SC Heerenveen Vrouwen in eerste wedstrijd van het seizoen onderuit

SC Heerenveen Vrouwen is het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen begonnen met een nederlaag. Op Sportpark Skoatterwâld bleek PSV Vrouwen met 4-1 te sterk.

De ploeg van trainer Roeland ten Berge begon de wedstrijd nog wel goed. In de veertiende minuut opende Melanie Bross namelijk de score. Een minuut later stond het alweer gelijk door een doelpunt van Jeslynn Kuijpers.

Tien minuten later was het Joëlle Smits die PSV voor het eerst in het duel op voorsprong zette. In de tweede helft trokken de Eindhovenaren de wedstrijd naar zich toe. Via doelpunten van Sara Yüceil en nogmaals Smits nam PSV de drie punten mee naar Noord-Brabant.

Scoreverloop: 14' 1-0 Melanie Bross, 15' 1-1 Jeslynn Kuijpers, 25' 1-2 Joëlle Smits, 56' 1-3 Sara Yüceil, 84' 1-4 Joëlle Smits