SC Heerenveen Vrouwen in eerste wedstrijd van het seizoen onderuit

2
SC Heerenveen Vrouwen in eerste wedstrijd van het seizoen onderuit

SC Heerenveen Vrouwen is het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen begonnen met een nederlaag. Op Sportpark Skoatterwâld bleek PSV Vrouwen met 4-1 te sterk.

De ploeg van trainer Roeland ten Berge begon de wedstrijd nog wel goed. In de veertiende minuut opende Melanie Bross namelijk de score. Een minuut later stond het alweer gelijk door een doelpunt van Jeslynn Kuijpers.

Tien minuten later was het Joëlle Smits die PSV voor het eerst in het duel op voorsprong zette. In de tweede helft trokken de Eindhovenaren de wedstrijd naar zich toe. Via doelpunten van Sara Yüceil en nogmaals Smits nam PSV de drie punten mee naar Noord-Brabant.

Scoreverloop: 14' 1-0 Melanie Bross, 15' 1-1 Jeslynn Kuijpers, 25' 1-2 Joëlle Smits, 56' 1-3 Sara Yüceil, 84' 1-4 Joëlle Smits

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Aug 2019 om 12:42
  • Quote van 24 Aug 2019 om 10:50
   Is er iemand geweest die kan inschatten hoeveel mensen er op zijn afgekomen? Vrees weer een handjevol.
  Ik ben er geweest. De opkomst viel mij alleszins mee, al waren er ook nog behoorlijk veel kinderen die normaal gesproken buiten de vakantietijd rond dat tijdstip al op bed hadden gelegen. Het is altijd wat lastig in te schatten, maar ik denk dat er zeker een paar honderd toeschouwers waren. Nou was het natuurlijk ook heerlijk voetbalweer en de dikke winst in de laatste oefenwedstrijd van de meiden gaf hoop voor een goed begin van dit seizoen, aangezien PSV tegen dezelfde tegenstander een veel minder resultaat had, ik geloof zelfs een verlies. Helaas bleek het allemaal wat tegen te vallen op het moment dat het om 't eggie ging. Veel onnauwkeurigheid in het spel van onze meiden. Aanvallend eigenlijk vrij weinig kansen gezien en een uiterst effectief PSV. Ik snap overigens niet dat ze niets aan entreegeld (€2 bijvoorbeeld) doen. Iedereen weet dat onze meiden in een redelijk lastig parket zitten. Of vraag desnoods een euro voor het blaadje met de opstellingen. Het is maar een klein begin, maar laat in ieder geval zien dat je alle mogelijkheden aanpakt om te proberen jezelf nu en ook later te kunnen onderhouden. Er werd overigens wel duidelijk gecommuniceerd dat je 'vriend van' of sponsor van het damesteam kunt worden.
 • 24 Aug 2019 om 10:50
  Is er iemand geweest die kan inschatten hoeveel mensen er op zijn afgekomen? Vrees weer een handjevol.
woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›