Keepster en verdediger verlaten SC Heerenveen Vrouwen

0
Keepster en verdediger verlaten SC Heerenveen Vrouwen

De SC Heerenveen Vrouwen moeten het komend seizoen doen zonder keepster Devi Venema (23) en verdediger Chantal Schouwstra (22). Venema kiest voor een maatschappelijke carrière terwijl Schouwstra overstapt naar VV Alkmaar.

De uit Wolvega afkomstige Schouwstra begon haar loopbaan bij de plaatselijke FC en maakte bij PEC Zwolle haar debuut in de Eredivisie. Na drie jaar maakt ze nu de overstap naar VV Alkmaar: "Ik kijk erg uit naar de start van de competitie, ik heb er erg veel zin in. Ik verwacht de ploeg op sleeptouw te kunnen nemen met de kwaliteiten die ik bezit."

Venema, geboren in het Groningse Winschoten, speelde de afgelopen zeven seizoenen bij Heerenveen. Voor haar was de beslissing om te stoppen niet makkelijk. "Soms moet je keuzes maken die je misschien beangstigen omdat het ‘nieuw’ is maar als je het niet doet weet je het nooit wat het was geweest als...", schrijft Venema op Instagram.

"Door deze deur nu te sluiten gaan er andere deuren weer open en dat is eng maar zo kom je nieuwe uitdagingen tegen en stel ik weer nieuwe doelen." Venema blijft wel voetballen: "Alleen dan op een wat lager pitje en in een andere setting", aldus de goalie.

Foto: Orange Pictures

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›