'Eredivisie-aanvoerders verzetten zich tegen besluit van KNVB' Omrop Fryslân gaat prachtige VV Heerenveen-documentaire uitzenden ''Je moet je bij hem afvragen of hij het nog voor het salaris doet'' Hanssen eerlijk: ''Was verrast toen Heerenveen Espejord haalde'' KNVB komt met nieuws: Eredivisie mogelijk vervolgd in juni en juli

''Met een tussenstap naar Bayern München, dat is mijn droom''

0
''Met een tussenstap naar Bayern München, dat is mijn droom''

Jan de Boer wordt vaak niet genoemd in de lijstjes met grootste talenten van SC Heerenveen, maar de 19-jarige doelman staat wel degelijk op de lijstjes bij de Europese topclubs. Twee jaar geleden meldden Schalke 04 en Bayern München zich zelfs voor de jonge Fries.

"Dat ik mezelf mocht testen bij Bayern, voor mij de allermooiste club die er is, voelde als een beloning. Maar ik ben niet gegaan. Heerenveen wilde het niet. Dat was een teleurstelling, maar ik ben er snel overheen gestapt", vertelt De Boer in een uitgebreid interview met de Leeuwarder Courant.

Dat juist de Rekordmeister zich in Friesland meldde, maakte De Boer trots. Niet voor niets is voormalig Bayern-doelman Oliver Kahn wat hem betreft de beste doelman ooit. In Heerenveen genoot hij tot nu toe het meeste van Kristoffer Nordfeldt. "Erwin Mulder was ook goed,maar heel erg sober. Ik wil niet sober zijn. Een keeper moet wat geks hebben. Aan de andere kant: het moet geen show worden."

Met Warner Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch voor zich heeft De Boer voorlopig nog geen uitzicht op speelminuten in het Abe Lenstra Stadion, maar dat is wel zijn doelstelling. "Eerst echt aansluiten bij de eerste selectie van Heerenveen, dan hier eerste doelman worden en uiteindelijk met een tussenstap naar Bayern München. Dat is mijn droom."

Foto: FeanOnline

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›