VIDEO | WOW! Talent SC Heerenveen maakt wereldtreffer vanaf aftrap Bruijn looft ploeggenoot: ''Hij is de beste van SC Heerenveen'' Seizoenkaarthouders gratis naar SC Heerenveen - Roda JC Jansen ziet verbeterpunten: ''Daarin willen we nog een stap maken'' Floranus wint met Jong Oranje, Van der Heide speelt doelpuntrijk gelijk

Interesse voor Hoeksta: ''Zou graag een stapje hogerop willen''

( 0 reacties)
Interesse voor Hoeksta: ''Zou graag een stapje hogerop willen''

Tiny Hoekstra is in vorm. De aanvalster van SC Heerenveen Vrouwen scoorde vorige week zes keer tegen Achilles'29 en is inmiddels topscorer van de Eredivisie Vrouwen.

De 22-jarige Hoekstra zou na komend seizoen een vervolgstap willen maken, zo geeft ze toe in gesprek met Friesch Dagblad. "Ik zou graag een stapje hogerop willen. Er is wel wat belangstelling geweest, maar het moet wel een club zijn waar je vooruitgang kunt boeken."

Als die optie zich niet voordoet, wordt het volgens Hoekstra 'bijna tijd' om voor een maatschappelijke carrière te kiezen. De spits heeft geen voorkeur voor een stap binnen Nederland of naar het buitenland: "Het buitenland lijkt me wel vet. Ik zou wel in Spanje of Engeland willen spelen."

In de Eredivisie Vrouwen staat de teller volgens de 'boekhouding' van de KNVB op 24, maar dat moeten er volgens Hoekstra 26 zijn. De andere twee goals zijn aan een andere speelster toegewezen. "Dat zegt iets over de staat van de vrouwenvoetbal in Nederland. Alles draait om het Nederlands elftal. Er wordt niet zoveel aandacht besteed aan de eredivisie, om er een topcompetitie van te maken", aldus de aanvalster.

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›