SC Heerenveen Vrouwen zet monsterscore neer tegen Achilles'29

SC Heerenveen Vrouwen heeft de B-poule van de Eredivisie Vrouwen gewonnen. De ploeg van trainer Roeland ten Berge zette vrijdagavond een monsterscore neer: Achilles'29 werd met 12-0 verslagen.

Doordat VV Alkmaar punten liet liggen tegen Excelsior Barendrecht (2-0 verlies) is SC Heerenveen Vrouwen zeker van de winst in de B-poule.

Binnen 45 minuten liepen de Friezen uit naar een 7-0 voorsprong op Achilles'29, dat na dit seizoen stopt met de vrouwentak. Tiny Hoekstra had een hoofdrol met vier doelpunten, Laura Strik, Kerstin Casparij en Suzanne Admiraal scoorden de andere drie goals.

Na rust werd die marge bijna verdubbeld. Hoekstra tekende voor de 8-0, waarna Admiraal haar hattrick compleet maakte. Wiëlle Douma en invalster Fenna Kalma bepaalden de eindstand op 12-0.

Foto via: Sportfoto-Oost