SC Heerenveen Vrouwen ziet twee speelsters naar FC Twente gaan

( 2 reacties)
SC Heerenveen Vrouwen ziet twee speelsters naar FC Twente gaan

Fenna Kalma en Danique Ypema verlaten SC Heerenveen Vrouwen na dit seizoen. De twee speelsters, die afgelopen zomer in actie kwamen met Oranje O20 tijdens het WK, tekenen een contract bij de vrouwen van FC Twente. 

"Het was een moeilijke keuze om weg te gaan uit Heerenveen, maar ik ben ontzettend blij dat ik de stap naar FC Twente kan zetten. FC Twente speelt ieder jaar mee om de prijzen en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen en onderdeel van zijn", reageert Kalma (19) op de website van haar nieuwe club.

Ook Ypema is blij met haar stap naar de Tukkers: "Bij SC Heerenveen wilde ik mij in de kijker spelen, vervolgens wilde ik de stap maken naar een Eredivisieclub uit de top 3. Dat FC Twente interesse in mij had was leuk om te horen, ik ben klaar voor een stap naar boven."

"Ik hoop bij FC Twente om de prijzen te gaan spelen, daarmee bekroon je een seizoen. Ik denk dat ik over veel kwaliteiten beschik, daarmee hoop ik het team komend seizoen verder te helpen", aldus Ypema (19), die pas aan het eerste seizoen op het hoogste niveau bezig is.

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Mar 2019 om 00:09
  • Quote van 13 Mar 2019 om 21:51
   Die Ypema was wel een goede hoor. Zonde. Gaat net als bij de mannen wat dat betreft. De besten worden weg gehaald
  Zeker als je ieder seizoen voor spek en bonen meedoet. Zodra de meiden nooit eens serieus om de bovenste plekken mee gaan doen blijft dit een terugkerend ritueel. Helaas.
 • 13 Mar 2019 om 21:51
  Die Ypema was wel een goede hoor. Zonde. Gaat net als bij de mannen wat dat betreft. De besten worden weg gehaald
zondag 22 september 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›