Roorda stelt samenwerking voor: ''Dat biedt zoveel nieuwe kansen''

Hoewel SC Heerenveen momenteel op bestuurlijk vlak wel andere dingen te doen heeft, oppert Geert-Arend Roorda vandaag in de Leeuwarder Courant een interessant idee. De oud-speler stelt dat de club meer moet gaan samenwerken met Harkemase Boys en ONS Sneek.

"Harkemase Boys doet het bijzonder goed onder leiding van Tieme Klompe. De club staat vijfde op de ranglijst in de derde divisie.Ook de andere Friese derde divisionist ONS Sneek kan zich prima staande houden op dit niveau. Hoewel de resultaten getuigen van sportief perspectief op dit niveau, is het de vraag of het ook houdbaar is op de lange termijn", begint Roorda zijn betoog.

"Het zou juist daarom mooi zijn dat de betaald voetbalclubs uit de regio zich bewust worden van de kansen", vervolgt de 30-jarige ex-prof. "SC Heerenveen speelt met een beloftenteam in een competitie waarin de clubs die echt tegenstand bieden ontbreken. Ajax, PSV, Utrecht en AZ spelen immers met hun ‘tweede’ in de eerste divisie."

"Het is voor jonge talentvolle spelers veel beter om echt te moeten presteren, bijvoorbeeld in de derde divisie. Daar komt er druk bij kijken, is er een verwachtingspatroon en is de tegenstand serieus. Het contrast met de huidige opzet is groot. Voor een zestal ouders en een paar ouden van dagen op maandagavond tegen een uitgekleed Jong Heracles spelen, schiet niet echt op."

"Tegelijkertijd zou een samenwerking met Harkemase Boys en ONS – waarbij talentvolle spelers van SC Heerenveen kunnen rijpen in de derde divisie – bijdragen aan het creëren van draagvlak in de regio", stelt Roorda, die weet dat er tot nu toe nog niet over een dergelijke constructie is nagedacht. "Bij Harkemase Boys, waar Tieme Klompe aan het roer staat en oud-speler Sjoerd Jan Eppinga de ontwikkeling van spelers voor z’n rekening neemt, zijn er voldoende aanknopingspunten."

"Het allemaal zelf willen doen tegen kosten die eigenlijk niet meer gedragen kunnen worden is een kwaal waar veel clubs aan lijden. Laat SC Heerenveen die tendens doorbreken. Dat biedt zoveel nieuwe kansen", besluit Roorda, die sinds dit seizoen assistent-trainer is bij Sparta Rotterdam O19.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand