SC Heerenveen Vrouwen geven wedstrijd uit handen in laatste minuten

De vrouwen van SC Heerenveen hebben vrijdagavond in eigen huis teleurstellend verloren van VV Alkmaar. In een doelpuntrijke wedstrijd op Sportpark Skoatterwâld trokken de gasten uit Alkmaar met 3-5 aan het langste eind.

SC Heerenveen kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong dankzij een eigen goal van Beau Rijks. Niet veel later maakte Chelsea Kenton namens VV Alkmaar alweer de gelijkmaker via een goede vrije trap. Zo gingen beide ploegen ook rusten, met een 1-1 gelijkspel.

Binnen een minuut na rust stonden de Friezen alweer voor via Tiny Hoekstra maar opnieuw volgde alweer snel de gelijkmaker via Silvie van der Plas. In de slotfase liep het bij SC Heerenveen vervolgens helemaal in de soep: Jolet Lommen, Yvette Derks en opnieuw Kenton maakten er snel 2-5 van.

Er kwam nog wel een tegentreffer van Heerenveen (Hoekstra), maar voor de uitslag maakte dat uiteindelijk niet meer veel uit.