VIDEO | Verdediger Zaal (14) verkozen tot jeugdspeler van de maand

( 0 reacties)
VIDEO | Verdediger Zaal (14) verkozen tot jeugdspeler van de maand

Centrale verdediger Timo Zaal (14) is door de jeugdopleiding van SC Heerenveen verkozen tot jeugdspeler van de maand september. De centrale verdediger werd onlangs opgroepen voor de voorselectie van het Nederlands elftal onder 15 jaar.

"Het was een mooie ervaring. Het was een hoog niveau en ik heb er veel van geleerd. Het hogere niveau was wel te merken, maar ik kon het wel aan," stelt Zaal voor de camera's van SC Heerenveen TV. De jonge tiener weet ondertussen goed waar hij zich in de komende jaren moet gaan verbeteren.

"In de wedstrijden langer mijn focus houden, soms ben ik een beetje te nonchalant", vertelt de uit Leeuwarden afkomstige Zaal. Met SC Heerenveen O15 gaat hij momenteel aan de leiding in de competitie. "We staan eerste, het gaat goed en we hebben laatst ook weer gewonnen."

Binnen het eerste elftal van SC Heerenveen is Kik Pierie zijn grootste voorbeeld. "Want hij is jong en heeft al best vroeg zijn debuut gemaakt en het is een goede voetballer. Buiten Heerenveen kijk ik vooral naar Virgil van Dijk. Hij heeft ook een goede trap en is verdedigend ook sterk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›