Homepage » Overige elftallen » Oranje Leeuwinnen boeken belangrijke zege in volgepakt Abe Lenstra Stadion

Oranje Leeuwinnen boeken belangrijke zege in volgepakt Abe Lenstra Stadion

( 4 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Oranje Leeuwinnen boeken belangrijke zege in volgepakt Abe Lenstra Stadion

De Nederlandse vrouwen hebben dinsdagavond in een sfeervol Abe Lenstra Stadion, dat met 24.000 toeschouwers uitverkocht was, gewonnen van Slowakije. Nederland was in het WK-kwalificatieduel met 1-0 te sterk door een wonderschone goal van FC Barcelona-speelster Lieke Martens in de slotfase.

Door hamstringproblemen haakte Daniëlle van den Donk vlak voor de wedstrijd af en zij werd vervangen door Jill Roord. Vanaf het begin van de wedstrijd was Nederland de betere ploeg, maar Mária Korenciová keepte goed. De Oranje Leeuwinnen kregen in de eerste helft goede kansen via Shanice van der Sanden (twee keer), Martens, Stefanie van der Gragt en de uit Sneek afkomstige Sherida Spits, die haar 150ste interland speelde en eerder ook voor SC Heerenveen speelde.

In de tweede helft kreeg Nederland ook goede mogelijkheden. Roord knalde bijvoorbeeld hard op doel, maar Korenciová redde. Lineth Beerensteyn schoot later over. Daarna kregen Roord (naast) en Beerensteyn (bal gered door Korenciová) ook nog kansen. Naarmate de tijd verstreek werd Van der Gragt ingezet als breekijzer en zo probeerden de Leeuwinnen de 1-0 te forceren. Dat leek te mislukken, totdat Martens in de blessuretijd een heerlijke treffer scoorde. De buitenspeelster trok naar binnen en trof de verre hoek, waarmee ze de eindstand op 1-0 bepaalde.

Door de zege heeft Oranje op 4 september in en tegen Noorwegen genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor het WK van 2019. Nederland staat eerste in de groep met negentien punten uit zeven wedstrijden. Noorwegen staat tweede met vijftien punten, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Nederland. Noorwegen won eerder op dinsdag al met 1-0 van Ierland.

Opstelling Nederland: Sari van Veenendaal, Desiree van Lunteren, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen, Siri Worm (75' R. Jansen), Jackie Groenen, Sherida Spitse, Jill Roord, Shanice van de Sanden, Lineth Beerensteyn (87' E. Jansen), Lieke Martens

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Jun 2018 om 16:27
  Gedeelte Nieuw Noord was dicht evenals een stuk in het uitvak. Dus denk dat je dan wel op 24.000 zit.
 • 13 Jun 2018 om 16:18
  24000 uitverkocht? En die andere 2100?
 • 13 Jun 2018 om 12:47
  Vrolijke bedoening gisteravond. Zo is voetbal een feest!
 • 13 Jun 2018 om 11:10
  Erg leuke avond. Sfeer in hele stadion en niet alleen in sfeervak. Geen vertrekkers 10 min. voor einde wedstrijd en na afloop ereronde langs volle tribunes.....
zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›