Homepage » Overige elftallen » Rojas matchwinner voor Jong Heerenveen: ''Hij wipte de bal knap over de keeper heen''

Rojas matchwinner voor Jong Heerenveen: ''Hij wipte de bal knap over de keeper heen''

( 1 reacties)
Rojas matchwinner voor Jong Heerenveen: ''Hij wipte de bal knap over de keeper heen''

Jong Heerenveen boekte maandagmiddag een knappe 0-1 overwinning op bezoek bij Feyenoord, waar onder meer Robin van Persie en Sofyan Amrabat mee speelden. Trainer Chris de Wagt kon na afloop dan ook niet meer dan tevreden zijn over de prestatie van zijn team.

De goal van Heerenveen (Rojas) kwam wel met enig geluk tot stand. "Dat was eigenlijk een cadeautje", vertelt De Wagt of de officiële clubsite. "Feyenoord had een ingooi bij de cornervlag en de bal ging naar de centrale verdediger, maar deze verwachtte hem niet. Rojas was slim naar binnen gelopen en kon profiteren. Hij wipte de bal knap over de keeper heen."

"Als je op voorsprong staat, voetbalt dat natuurlijk een stuk makkelijker", vervolgt De Wagt, die zag dat zijn ploeg goed met de situatie omging. "Feyenoord had in de tweede helft vaker de bal en kreeg een paar kansen, maar wij kwamen er in de omschakeling ook een aantal keer gevaarlijk uit. We speelden bovendien zeer gedreven. Die passie was mooi om te zien."

Door de overwinning blijft Jong Heerenveen koploper in de beloftencompetitie. "We doen inderdaad leuk mee en gaan elke wedstrijd voor de winst. Het is natuurlijk elke week afwachten welke spelers we mee kunnen krijgen. Als er ineens een blessuregolf komt, speel je volgende week met een compleet andere ploeg. Maar als je halverwege februari bovenaan staat, moet je er niet voor weglopen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Feb 2018 om 16:17
    Rojas in de basis!
zondag 3 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›