KNVB: Heerenveen heeft onnodig risico genomen met oefenwedstrijd

8
KNVB: Heerenveen heeft onnodig risico genomen met oefenwedstrijd

De KNVB heeft na onderzoek geconcludeerd dat SC Heerenveen betrokken is geweest bij een oefenwedstrijd waarin kans bestond op matchfixing. In een verklaring stelt de voetbalbond dat beide clubs oprechte intenties hadden maar een onnodig risico hebben genomen.

De KNVB analyseerde het dossier dat onder meer bestond uit verklaringen van de clubs, rapportages van de gokpatronen, informatie over de wedstrijdorganisatie en de wedstrijdbeelden. De conclusie van de bond is dat clubs zich beter moeten informeren over zaken als wie de wedstrijd organiseert, de aanstelling van de scheidsrechters en de betrouwbaarheid van een tegenstander.

"Dat is de belangrijkste les die we uit deze zaken moeten halen", zei operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. "Ons advies aan de clubs is: weet met wie je zaken doet. Zeker gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren. Weet wie de wedstrijd organiseert, zorg ervoor dat de bond van het land waar je de wedstrijd speelt de scheidsrechter aanstelt en kies een tegenstander die buiten elke discussie staat."

Foto: FeanOnline

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 16 Jan 2015 om 01:35
  Vandaar ook dat de KNVB Kevin Blom heeft aangesteld als scheidsrechter aanstaande zondag Utrecht-Heerenveen
 • 15 Jan 2015 om 23:05
  Heerenveen heeft in een verklaring laten weten dat deze wedstrijd georganiseerd is door een officieel UEFA agent! Noemt de KNVB de UEFA nu corrupt?
 • 15 Jan 2015 om 22:16
  We moeten dus even goed kijken naar de knvb en de scheidsrechters die ze hebben. We lopen een groot risico zie ik al. We kunnen dus beter nog maar niet beginnen aan de 2e competitie helft.
 • 15 Jan 2015 om 21:53
  Tja, duidelijk, de KNVB vindt het verder wel heilig
 • 15 Jan 2015 om 21:34
  Op zich een logische verklaring. De partijen die zelf een wedstrijd regelen (lees: friendly) zijn zelf ook verantwoordelijk voor de locatie, scheidsrechter, etc. Maar om dit nou op deze manier zo te plaatsen vanuit de KNVB richting de clubs, lijkt me niet de meest verstandige.
 • 15 Jan 2015 om 21:24
  is inderdaad merkwaarig, maar wat nou als de gene die dit toernooi plant bij heerenveen er zelf belang bij heeft?? je kan er heel raar op komen te staan.
 • 15 Jan 2015 om 21:15
  De omgekeerde wereld
 • 15 Jan 2015 om 20:57
  Lachwekkend, meer woorden hoef je er niet aan te besteden.
Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›