'Het komt nooit uit, maar er lagen voor mij dit jaar wel kansen''

Joris Voest maakte afgelopen zomer de overstap van de A-junioren naar de selectie van SC Heerenveen. De negentienjarige verdediger werd al snel geplaagd door blessureleed. Voest scheurde in de voorbereiding zijn kruisband af in een oefenduel met Jong FC Groningen.

Voest moet maanden revalideren. "Ze zeggen altijd wel dat je na zo'n operatie er sterker uitkomt", zegt Voest tegen SC Heerenveen TV. "Ik heb er wel vertrouwen in dat ik niet een heel seizoen verlies. Ik ga gewoon goed trainen en denk dat mijn hele lichaam sterker wordt. Ik kom gewoon heel sterk terug", blijft hij optimistisch.

De linksback is serieus bezig met de revalidatie. "Je moet ook geen oefeningen gaan afraffelen, want je doet het allemaal voor jezelf", weet hij. "Je doet het niet voor de fysio of je ouders. Je doet het gewoon voor je eigen toekomst. Vanaf jongs af aan moest ik al hard werken voor de sport. Ik wilde altijd groot, groter, grootst. Als je bij Heerenveen geslaagd bent, wil je altijd weer door. Je moet altijd groter dromen en vertrouwen hebben."

Voest houdt ook vertrouwen, ondanks de tegenslag. De verdediger had zich het seizoen wel anders voorgesteld. "Het komt nooit uit natuurlijk, maar er lagen voor mij dit jaar wel kansen. Ik had wel gehoopt dat ik dit jaar zou debuteren, maar dat wordt even uitgesteld helaas. De laatste jaren zie je heel veel jonge jongens doorbreken. Dat geeft wel aan dat de trainers en de club veel aandacht besteden aan de jongens uit de jeugd. Ik zie voor de komende jaren wel kansen. Dit is een mooie club om als jonge jongen door te breken", besluit Voest.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand