Heerenveen lijdt opnieuw thuisnederlaag

SC Heerenveen is er zaterdagavond niet in geslaagd om thuis te winnen van AZ. Op eigen veld verloor de ploeg van Ron Jans met 0-2 van AZ. Heerenveen blijft door de nederlaag negende en lijkt zich te moeten richten op de play-offs voor Europees voetbal.

Heerenveen en AZ kregen in de openingsfase kansen om de score te openen. Zo zag Oussama Assaidi zijn schot worden gekeerd door AZ-doelman Alvarado, terwijl Milan Kopic rakelings naast kopte. Na het eerste kwartier was AZ de betere ploeg.

Pontus Wernbloom opende na een half uur de score. De Zweedse middenvelder kon na zwak verdedigen van Igor Djuric simpel binnenkoppen. Heerenveen mocht bij rust niet klagen dat het slechts 0-1 stond voor AZ. De Alkmaarders kregen genoeg kansen om de voorsprong te vergroten.

Jans greep tijdens de rust in en bracht tot Michel Breuer in de ploeg voor Djuric. Heerenveen ging meteen op zoek naar de 1-1, maar AZ kwam plots op 0-2. Verdediger Hector Moreno tikte uit de rebound de tweede treffer van AZ tegen de touwen, nadat Heerenveen-doelman Kevin Stuhr Ellegaard een schot van Kolbeinn Sigthorsson niet onder controle kreeg.

Voor de treffer van AZ was invaller Dost nog dicht bij de aansluitingstreffer. De spits zag zijn schot op de lat belanden. Verder kwam de thuisploeg niet.