Vandenbussche en Losada loodsen H'veen langs Hertha (Video)

SC Heerenveen heeft haar eerste overwinning in de Europa League op zak. In Berlijn waren de Friezen met 0-1 te sterk voor thuisploeg Hertha BSC. Hernan Losada zorgde voor het enige doelpunt, maar het is vooral aan goalie Brian Vandenbussche te danken dat Heerenveen zich uitstekende kans op overwintering verschaft heeft.

Hoewel de thuisploeg een licht veldoverwicht had, openden de ploeg van Jan de Jonge brutaal in Berlijn. Zo’n tien minuten voor rust was Hernan Losada zelfs trefzeker voor Heerenveen. De knappe voorsprong werd ook in de tweede helft met hand en tand verdedigd tegen de tegenvallende Duitsers die voor eigen publiek werden uitgefloten.

Heerenveen maakte het zichzelf in het laatste kwartier van de wedstrijd nog moeilijk, nadat Daryl Janmaat met een onnodige tackle de rode kaart van het veld werd gestuurd. Toch bleef Heerenveen knap op de been, ook door uitstekend keeperswerk van Brian Vandenbussche.

In de allerlaatste seconden kwam Heerenveen nog goed weg toen Michael Dingsdag uit een vrije trap van Hertha de bal met de hand toucheerde. Hertha claimde een penalty, maar de matig fluitende scheidsrechter besloot anders. Door de zege staat Heerenveen nu op de tweede plaats in Groep D van de Europa League.