Armoedig Heerenveen op het nippertje naast VVV (Video)

Na het matige Europa League-duel tegen FK Ventspils gaf Heerenveen zondag opnieuw niet thuis in het thuisduel tegen VVV Venlo. De mannen van Jan de Jonge speelden opnieuw inspiratieloos en mochten zich zelfs gelukkig prijzen met het schamelige punt tegen de hardwerkende Limburgers.

Over de hele wedstrijd gezien verdiende VVV het om de winst te pakken in het Abe Lenstra Stadion. De Venloërs bleven tegen Heerenveen redelijk eenvoudig op de been. In de eerste helft hoefde doelman Kevin Begois slechts tweemaal in te grijpen op inzetten van Beerens en Henrique. De ploeg van Jan van Dijk stichtte echter zelf ook weinig gevaar voor het doel van Brian Vandenbussche, en wanneer dat wel het geval was stond laatstgenoemde klaar om zijn ploeg uit de brand te helpen.

De Belg had twee minuten voor tijd echter geen antwoord op de inzet van Sander Calabro: 0-1. Ruben Schaken zorgde voor de assist. Gelukkig voor de supporters van de thuisclub wist Michal Papadopoulos diep in de blessuretijd de gelijkmaker (1-1) uit de hoge hoed te toveren. Brian Vandenbussche wist vervolgens het punt veilig te stellen door in de allerlaatste minuut van de wedstrijd een vrije trap van Keisuke Honda uit het doel wist te ronselen.

Heerenveen staat na deze speelronde op een schamele vijftiende plek met acht punten, VVV doet het met een twaalde plek en negen punten boven verwachting goed.