Jong Heerenveen verliest, Roorda maakt rentree

Jong Heerenveen heeft maandagavond op sportpark Skoatterwâld met 2-4 verloren van Jong Feyenoord, dat tweede staat achter de beloften van Ajax. Bij Heerenveen maakte Geert Arend Roorda na tien maanden blessureleed zijn rentree.

Jong Feyenoord kwam na acht minuten via Jordao Pattinama op voorsprong. Roorda trok de stand na 25 minuten met een kopbal weer gelijk. De ploeg van coaches Jan de Jonge en Johnny Jansen moest één minuut na het doelpunt van Roorda alweer tegen een achterstand aankijken. De Zuid-Afrikaan Kermit Erasmus zag zijn inzet in het doel belanden, 1-2.

Op slag van rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via een treffer van Donovan Deekman. Na rust moest Heerenveen opnieuw in de achtervolging, nadat Pattinama via een terecht toegekende penalty de 2-3 had aangetekend.

Heerenveen kreeg vervolgens enkele grote kansen, maar onder andere de inzet van Paolo Henrique (foto) werd voor de doellijn weggehaald door Serginho Greene. In de slotfase liepen de Rotterdammers middels een penalty uit naar een geflatteerde 2-4 overwinning.