Heerenveen bindt ook Groningen aan zegekar (Video)

SC Heerenveen blijft thuis in de derby tegen FC Groningen ongeslagen. Zaterdagavond leek het duel tegen de Groningers in een gelijkspel te eindigen, maar in extra tijd bezorgde Viktor Elm Heerenveen de drie punten: 2-1. Door de winst heeft Heerenveen, dat zijn zesde zege op rij boekte, Groningen nu op elf punten gezet.

Het duel kende een harde beginfase, waarin door beide ploegen weinig kansen werden gecreëerd. Scheidsrechter Jan Wegereef deelde binnen het half uur liefst vijf gele kaarten uit en één rode aan Martijn Meerdink. De speler van FC Groningen ging bij zijn eerste gele kaart te hard door op Michal Švec en kon na het vasthouden van Patrik Ingelsten inrukken.

Tegenover de rode kaart van FC Groningen stond het uitvallen van Danijel Pranjic. De Kroaat, die werd vervangen door Arnor Smárason, moest het veld na veertien minuten verlaten met een liesblessure.

Ondanks de numerieke meerderheid kon Heerenveen in de eerste helft weinig kansen creëren. Alleen Paulo Henrique werd gevaarlijk met een schot nadat hij zich knap vrij speelde, maar Groningen-doelman Luciano kon pareren.

Na rust bleef het tiental van Groningen lange tijd stand houden, totdat Christian Grindheim fraai de 1-0 binnenschoot. De bezoekers leken na de treffer uitgeteld, maar kwamen mede door vechtlust verdiend terug tot 1-1. FC Groningen-speler Danny Holla mocht na een voorzet gemakkelijk binnen koppen. width=
Een kwartier voor tijd moest Groningen verder met negen man. Oud Heerenveen-speler Garciá kreeg zijn tweede gele kaart, nadat hij de bal in de ogen van Wegereef onreglementair wegschoot. Ook FC Groningen-coach Ron Jans werd weggestuurd. De oefenmeester trapte net als Garciá de bal weg.

Jans vond kort na het duel dat Wegereef Calvin Jong-A-Pin, die de geschorste Goran Popov verving, ook had mogen wegsturen. 'Garcia stond buitenspel en trapte de bal echter maar drie meter weg. Dat is misschien niet slim, maar Wegereef had even daarvoor ook verdediger Calvin Jong-A-Pin van Heerenveen kunnen wegsturen. Dan mag hij Garcia ook wel sparen,' vond Jans.

Het slotoffensief van Heerenveen resulteerde uiteindelijk in een treffer van Elm. De Zweed schoot de doorgekopte bal van invaller Bonaventure Kalou in blessuretijd achter Luciano. Door de zege staat Heerenveen op gelijke hoogte met Ajax, dat zondag nog in actie komt. Volgende week ontvangt de ploeg van Trond Sollied Sparta Rotterdam.  

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand