Aanvallende problemen bij FC Groningen (Update)

SC Heerenveen treft zaterdagavond een aanvallend gehavend FC Groningen. Coach Ron Jans kan mogelijk niet beschikken over de Zweed Marcus Berg. De aanvaller, die kampt met enkelklachten, was vrijdag afwezig tijdens de laatste training van FC Groningen voor het treffen met Heerenveen.

'Berg kan misschien spelen, maar we moeten er rekening mee houden dat we voorin wat moeten wijzigen,' zegt Jans. De spits ondergaat zaterdag een laatste test. Dan wordt besloten of hij in het Abe Lenstra Stadion al dan niet aan de aftrap verschijnt. Naast de mogelijke afwezigheid van Berg zijn ook de aanvallend ingestelde Van der Laak, Pedersen en Andersson niet inzetbaar.

Groningen zette na de winterstop een goede serie wedstrijden neer. De laatste twee duels gingen echter verloren. Twee weken geleden veloor Groningen ongelukkig in de laatste minuut van PSV en vorige week gingen de Groningers onderuit bij AZ, waar het negentig minuten lang werd weggespeeld.

Bij Heerenveen keert Christian Grindheim waarschijnlijk weer terug in de basis. De Noor moest kort voor het bekerduel tegen NEC verstek laten gaan vanwege maagklachten. In dat duel vielen meerdere spelers uit met dezelfde klachten, maar zij lijken net als Grindheim fit voor De Noordelijke derby. Calvin Jong-A-Pin vervangt de geschorste Goran Popov.

Heerenveen is tegen FC Groningen in het eigen Abe Lenstra Stadion al sinds 1997 ongeslagen. De Groningers wonnen destijds met 1-3 in Friesland. In de laatste drie edities scoorde Heerenveen liefst twaalf keer. Vorig seizoen was de formatie van Gertjan Verbeek met 4-2 te sterk. Die stand werd mede door drie treffers van Michael Bradley al voor rust bereikt.

Update (07/03, 12.09): FC Groningen-spits Marcus Berg is wél van de partij in Heerenveen. De Zweed miste gisteren de afsluitende training, maar zaterdagochtend doorstond hij de laatste test. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid daarom ook in de basiself starten.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Vandenbussche; Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Jong-A-Pin; Grindheim, Svec, Pranjic; Elyounoussi (Beerens), Elm, Henrique.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Luciano; Svejdik, Sankoh, Granqvist, Stenman; Meerdink, Holla, Lovre, Levtsjenko; Berg, Garcia.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand