Driessen wijst op Friese derby als voorbeeld: ''De maat is vol''

Valentijn Driessen ziet het supportersgeweld in Nederland weer oplaaien. Zondagmiddag ging het mis bij de derby tussen NEC en Vitesse en ook bij FC Twente - Willem II ging het na afloop mis tussen supportersgroepen. Driessen vindt dat er maatregelen nodig zijn.

"Het geweld rond vooral de provinciale derby's in de Eredivisie culmineert en vraagt om maatregelen. Een verbod op fans van de bezoekende club moet stap één zijn", schrijft de chef voetbal in De Telegraaf. "Eerder in het seizoen ging het fout tijdens de IJsselderby tussen supporters van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Nu was het dan weer raak bij de Gelderse derby."

"Lange tijd heerste er een gezonde rivaliteit rond deze derby's en bijvoorbeeld ook bij de Twentse derby tussen FC Twente en Heracles of de Friese derby tussen Heerenveen en SC Cambuur of de stadsderby met Feyenoord en Sparta", vervolgt Driessen. "De IJsselderby en Gelderse derby worden intussen zo gehypet en gecultiveerd dat aanhangers uit de harde kernen in aanloop en tijdens de wedstrijd allerlei grenzen overschrijden."

Driessen ziet een rol weggelegd voor de clubs en journalistiek. "Spelers, trainers en bestuurders doen nauwelijks tot niets om de toenemende agressie de kop in te drukken of het opgefokte sfeertje te veroordelen. Ook voor de journalistiek is een rol weggelegd. Voor opruiende en ophitsende artikelen gevoed door anonieme bronnen mag geen plaats zijn", aldus Driessen, die vreest voor doden.

"Geen supporters toelaten van de bezoekende club zal op weerstand stuiten, maar de maat is vol", meent hij. "Hoewel de harde kernen van Ajax en Feyenoord hiertegen protesteren en Ajax-directeur Edwin van der Sar voor de bühne knokt om zijn fans toegang te laten krijgen tot Feyenoord-Ajax vindt het overgrote deel van de Ajax- en Feyenoord-aanhang het prima om de twee Klassiekers alleen met eigen publiek af te werken."

Premium - Valentijn Driessen: „Geen supporters toelaten van de bezoekende club zal op weerstand stuiten, maar de maat is vol.” https://t.co/0NWJuLvPNP

— Telesport Voetbal (@televoetbal) October 18, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand