Siem de Jong na vertrek Hamstra: ''Het staat op een lager pitje''

0
Siem de Jong na vertrek Hamstra: ''Het staat op een lager pitje''

Siem de Jong is naast het voetballen ook bezig met andere dingen. De aanvallende middenvelder van SC Heerenveen sprak bijvoorbeeld met voormalig technisch manager Gerry Hamstra over hoe zaken geregeld worden achter de schermen van een voetbalclub. 

"Ik vind bedrijfsvoering in voetbal interessant, maar Gerry is naar Ajax vertrokken en het meelopen staat even op een lager pitje", vertelt De Jong in het voetbaltijdschrift ELF Voetbal. De routinier van SC Heerenveen houdt zich samen met een aantal andere voetballers en een partner bezig met sportmarketing.

"Onze partner runt de business; wij voetballers zijn meer het netwerk", legt hij uit. "De business is gericht op het creëren van vernieuwende businessmodellen in voetbal. Marketing in voetbal is groot, maar bij veel clubs afhankelijk van de prestaties op het veld."

De voormalig Ajacied geeft aan dat hij nu met de prestaties op het veld anders omgaat dan voorheen. "Na een nederlaag met SC Heerenveen ben ik nog steeds chagrijnig, maar als je kinderen krijgt, wordt dat wel anders. Je hebt zoveel meer afleiding dan vroeger."

"Als ik alleen was of samen met mijn vriendin, kon ik constant bezig blijven met een nederlaag, terwijl ik nu ga spelen met mijn kinderen of eten voor ze moet maken", aldus De Jong. "Die afleiding is fijn, al denk ik soms: laat me alsjeblieft even, haha."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›