Groundsman van SC Heerenveen legt uit: ''Dat is de mooiste dag''

0
Groundsman van SC Heerenveen legt uit: ''Dat is de mooiste dag''

Gertjan Hilarius is 1,5 jaar hoofd groundsman bij SC Heerenveen. Hij is verantwoordelijk voor het gras in het stadion en op de trainingsvelden van de club. 

Dit werk neemt Hilarius niet in zijn eentje op zich. "Ik heb een heel mooi team van negen mensen en een heleboel vrijwilligers, die ons elke dag helpen om de kwaliteit neer te leggen voor het eerste elftal", aldus de grasmeester bij SC Heerenveen TV

"De wedstrijddag is eigenlijk de mooiste dag van de week", vindt Hilarius, die de procedure voorafgaand aan een duel in het Abe Lenstra Stadion uitlegt. "Onze dag begint om 12 uur, voor de wedstrijd. We starten vaak met maaien. Als dat maaien gebeurd is, gaan we lijnen erop trekken. Een mooie witte lijn maakt het veld af."

"Dan komen de doelen erop", vervolgt hij. "Als we de doelen hebben geplaatst, doen we wat metingen voor de KNVB. Hoe hard is het veld? hoeveel grip is er op het veld? "Daarna beregenen we het veld altijd even licht voor de spelers. Dan start de wedstrijd", legt Hilarius uit, die SC Heerenveen graag in actie ziet op zijn eigen grasmat. "Eerlijk gezegd ben ik gek op gras, maar het voetbalhart is er wel gekomen", benadrukt hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 23 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›