Vragen in gemeenteraad na 'gebrek aan transparantie' bij stadiondeal

0
Vragen in gemeenteraad na 'gebrek aan transparantie' bij stadiondeal

SC Heerenveen heeft overeenstemming bereikt met Sportstad Heerenveen over het al dan niet terugbetalen van de achterstallige huur. Beide partijen willen niet dieper ingaan op de afspraken en dat stoot diverse gemeenteraadsfracties tegen het zere been.

Ook sportwethouder Jelle Zoetendal (foto) wil weinig kwijt. "We hebben afgesproken daar geen mededelingen over te doen", zegt hij in het Friesch Dagblad. Volgens Zoetendal is het een kwestie tussen huurder en verhuurder, terwijl de gemeente Heerenveen ook grootaandeelhouder is.

"Het wordt pas anders als Sportstad erdoor in de financiële problemen zou komen", meent Zoetendal. "En dat is niet het geval. Ik weet oprecht niet welke afspraken er zijn gemaakt en om welke bedragen het gaat. Maar ben wel blij dat ze eruit gekomen zijn. Voor ons was het van belang dat beide partijen het conflict oplosten, zodat we ook weer goed met elkaar om tafel kunnen als het over andere dingen gaat."

Age Hartsuiker van Heerenveen Lokaal vindt echter dat er te weinig informatie over Sportstad is. "Veel wordt achter dikke gordijnen geregeld. Soms krijgen we informatie, maar over het algemeen blijft het bij de mededeling dat het een zaak is tussen SC Heerenveen en Sportstad, terwijl het wel degelijk belangrijk is om openheid van zaken te geven. Als dat niet snel gebeurt, dan stuur ik vragen naar het college."

Ook Wanda Ottens van het PvdA verwacht dat de gemeenteraad op korte termijn informatie ontvangt van het college van B&W. "Tijdens de commissievergadering volgende week gaan we er sowieso aandacht aan besteden", aldus Ottens, die zich geen zorgen maakt. "Ik geloof wel in transparantie en zeker als het gaat om gemeenschapsgeld."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 26 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›