VIDEO | Reserves SC Heerenveen verliezen ruim bij SC Cambuur

De reserves van SC Heerenveen hebben maandagmiddag met ruime cijfers verloren van SC Cambuur. Op Sportpark Skoatterwâld werd het maar liefst 0-4.

De wedstrijd stond in het teken van wedstrijdritme voor spelers die nog niet veel minuten hebben gemaakt. Zo kwamen spelers als Nick Bakker, Sieb Ottele, Arjen van der Heide en Filip Stevanovic in actie bij de Friezen. Bij SC Cambuur maakten onder anderen Nick Doodeman, Mitchel Paulissen en Sam Hendriks hun opwachting.

SC Heerenveen begon iets sterker aan de wedstrijd, maar SC Cambuur nam snel de overhand. Hendriks zette de Leeuwarders voor rust op voorsprong. Dankzij Doodeman, Paulissen en Krastev liep SC Cambuur na rust uit naar 0-4. SC Heerenveen-doelman Xavier Mous behoedde de thuisploeg met een aantal goede reddingen voor een grotere nederlaag.

SC Heerenveen - SC Cambuur 0-4 (0-1)
37' 0-1 Hendriks
50' 0-2 Doodeman
54' 0-3 Paulissen
75' 0-4 Krastev

Opstelling SC Heerenveen: Mous; Akujobi, Van Ottele, Bakker, Nunumete; Hajal, Ras, Shopov; Van der Heide, Van Anholt en Stevanovic.

Opstelling SC Cambuur: Bos; Abbink (60’ Veldman), Van der Meer, Gullit, Sambissa; Staal (60’ Van Mameren), Krastev, Paulissen; Doodeman, Hendriks en Kiss (84’ Nsingi)