Van Hanegem: ''Dat De Roon niet speelt, heeft daar mee te maken''

0
Van Hanegem: ''Dat De Roon niet speelt, heeft daar mee te maken''

Bondscoach Frank de Boer voert maandagavond waarschijnlijk twee wijzigingen door bij het Nederlands elftal. Oud-Heerenvener Marten de Roon en Wout Weghorst moeten naar verluidt plaatsmaken voor het EK-duel met Noord-Macedonië.

Willem van Hanegem begrijpt die wijzigingen niet. "Het zijn slechts twee wisselingen, maar ik had helemaal niemand gewisseld", geeft hij aan. "Eerst ging het er in dit land over dat we zo weinig tijd hadden om het systeem erin te slijpen en dat we alles moesten aangrijpen om de automatismen erin te krijgen en nu waren er weer volop mensen die de tijd wel rijp vonden om zo'n beetje iedereen rust te geven."

Van Hanegem probeert De Boer te begrijpen. "Dat De Roon niet speelt, heeft natuurlijk te maken met die gele kaart achter zijn naam. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar trainers denken zo", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Malen is een ander type dan Weghorst", vervolgt hij. "Het is maar waar voor je kiest. Maar kom niet aan met de onzin dat Malen de 2-0 voorbereidde tegen Oostenrijk en dat hij dus beter is dan Weghorst. Malen kreeg alle ruimte in de slotfase, omdat Oostenrijk naar voren trok. Bovendien had Weghorst al twee assists kunnen hebben, maar Memphis en Stefan de Vrij misten die kansen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›