''Joey kan er moeilijk mee omgaan als Heerenveen hem niet laat gaan''

8
''Joey kan er moeilijk mee omgaan als Heerenveen hem niet laat gaan''

Joey Veerman lijkt deze zomer te vertrekken bij SC Heerenveen. De middenvelder is naar eigen zeggen klaar voor een stap hogerop, maar moet zich volgens oud-international Arnold Mühren nog wel verbeteren.

"Hij moet zich minder gaan irriteren", zegt Mühren tegenover Omrop Fryslân. "Het zal een karaktereigenschap zijn, maar daardoor is hij snel uit zijn spel te halen. Dat was bij Volendam al zo. Hij irriteert zich al snel aan de scheidsrechter of als een bal achter hem gespeeld wordt in plaats van voor hem. Zo van: Potverdorie, moet ik hier mee voetballen? Joey is een fantastische speler, maar dat komt zijn eigen spel niet ten goede."

Mühren heeft nog een advies voor zijn dorpsgenoot. "Als ik Joey was, dan ging ik naar PSV. Met Malen en Vertessen hebben ze daar goede, snelle aanvallers die hij de diepte in kan sturen. Maar hij moet niet denken ik wandel daar zo het eerste elftal binnen, want dat is nog niet zo makkelijk, Met Gakpo, Ihattaren en Götze is er veel concurrentie. Hij wil graag een vrije rol, maar dat wil tegenwoordig iedereen."

Mühren weet niet wat een goede transfersom is voor Veerman. "Van geld heb ik geen verstand", geeft hij aan. "Of ze nou vijf, tien of vijftien miljoen moeten betalen. Ik vind ook dat het helemaal doorslaat. Ik snap dat Heerenveen hem het liefst aan een buitenlandse club verkoopt, want een binnenlandse transfer voor tien miljoen gebeurt niet zo vaak. Joey kennende kan er moeilijk mee omgaan als Heerenveen besluit hem niet te laten gaan."

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 27 May 2021 om 15:30
  • Quote van 27 May 2021 om 09:24
   'Zich irriteren' bestaat niet. Iets irriteert jou of je ergert je aan iets. Hoe moeilijk kan het zijn...
  Irriteert het je?
 • 27 May 2021 om 10:12
  Ik vraag me af hoe verstandig Joey is en hoe doordacht hij dingen op dit gebied doet. Een goede zaakwaarnemer is heel belamgrijk voor hem.
 • 27 May 2021 om 09:48
  Dan had Joey vorig jaar niet een nieuw contract moeten tekenen. Dan weet je dat de club een hoog bedrag gaat vragen voor jou. Ook als je een van weinige spelers bent die nog echt iets waard is. Ik hoop op zo'n 8 miljoen.
 • 27 May 2021 om 09:29
  Hij denkt dat hij er klaar voor is, dan mag hij weg, maar niet voor een appel en een ei, de hoogste bieder mag hem hebben, dat dat waarschijnlijk geen Nederlandse club zal zijn.. a la..maar een mooie sub-topper in de PL is toch ook leuk voor hem.
 • 27 May 2021 om 09:24
  'Zich irriteren' bestaat niet. Iets irriteert jou of je ergert je aan iets. Hoe moeilijk kan het zijn...
 • 27 May 2021 om 09:24
  Hij heeft gelijk dat het qua transfersommen volledig doorgeslagen is maar dat is niet iets dat Heerenveen heeft uitgevonden dus is het ook niet realistisch dat Heerenveen hem voor een appel en een ei zal laten gaan. Uiteindelijk bepalen transfers het bestaansrecht van Heerenveen. Als ik dan het laatste zo lees.......dan vrees ik dat het weer een roerige tijd zal worden en wij in het ergste geval komend seizoen met een zeer ongemotiveerde speler opgescheept kunnen zitten. Ik denk overigens dat een bedrag rond de 7 mln een stuk realistischer is dan 10 of meer.
 • 27 May 2021 om 08:41
  Minimaal 12,5 miljoen en anders nog maar een jaartje in Heerenveen. Hij was toch niet onder invloed tijdens het tekenen van het contract.
 • 27 May 2021 om 08:33
  Deze beste man heeft helemaal gelijk al hoop ik wel dat we er minimaal 10 miljoen voor kunnen vangen