Foppe de Haan: ''PSV zou een goede club voor Joey Veerman zijn''

3
Foppe de Haan: ''PSV zou een goede club voor Joey Veerman zijn''

De kans is vrij groot dat Joey Veerman SC Heerenveen deze zomer gaat verlaten. Foppe de Haan, voormalig trainer van de Friese club, is van mening dat de Volendammer een stap hogerop moet gaan.

"Ja, als hij beter wil worden, dan moet hij naar een omgeving waarin hij betere voetballers om zich heen heeft", zegt De Haan tegen Omrop Fryslân." Nu doet hij alles op z'n eigen houtje en is hij steeds op zoek naar de beslissende pass. Maar hij moet leren dat niet iedere bal beslissend hoeft te zijn."

De Haan benadrukt wel dat Veerman aan een aantal verbeterpunten moet werken. "Wil hij inderdaad een dynamische middenvelder worden, dan moet hij aan een aantal dingen werken. Zijn loopvermogen moet beter en zijn duelkracht ook. Eigenlijk zou hij een seizoen in de Tweede Bundesliga moeten voetballen, dan leert hij wel wat hard werken is."

"PSV zou een goede club voor hem zijn", vervolgt De Haan. "Zij hebben dit seizoen moeite gehad om Donyell Malen in stelling te brengen. PSV doet veel over de zijkanten, maar door de as gebeurt er bijna niets. Die twee houterige centrale middenvelders (Sangaré en Rosario, red.) komen tekort. Een van die twee posities zou Joey moeten overnemen."

Wat moet SC Heerenveen dan vragen voor de middenvelder? "Het is maar net wat de gek ervoor geeft. Hoe graag wil iemand hem hebben, het is net de huizenmarkt. Riemer (van der Velde, red.) noemde nooit een bedrag. Hij zei altijd: laat ze eerst maar eens een bedrag bieden, dan kun je daarna wel met elkaar om tafel", aldus De Haan.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 26 May 2021 om 08:43
  • Quote van 25 May 2021 om 22:13
   6mln vind ik al veel voor wisselvallige speler die er niet echt voor gaat imo
  Grappig..
 • 25 May 2021 om 22:13
  6mln vind ik al veel voor wisselvallige speler die er niet echt voor gaat imo
 • 25 May 2021 om 20:24
  Die willen niet betalen
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›