Kritiek op Van Bergen en Floranus: ''Doe je Heerenveen mee tekort''

Mitchell van Bergen (21) en Sherel Floranus (22) hebben ondanks een ronduit matig seizoen aangegeven dat ze SC Heerenveen na dit seizoen willen verlaten voor een grotere club. Geert-Arend Roorda heeft weinig begrip voor de houding van de twee jongelingen. 

"Ik word best wel een beetje moe van die spelers die eigenlijk geen goed jaar hebben gespeeld en nu roepen dat ze hogerop willen. Van Floranus lees je dat en van Van Bergen exact hetzelfde. Ga nou eerst even een jaar echt de beste zijn, doelpunten maken en assists geven...", begint Roorda bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Zet dat even op LinkedIn en dan gaat er misschien her en der wat borrelen. Ik denk dat ze echt blij mogen zijn dat ze bij een club als Heerenveen mogen spelen. Hier doe je Heerenveen tekort mee", vervolgt de oud-speler van de Friezen, die denkt dat er desondanks wel interesse voor de twee zal zijn. "Ze zouden een stapje vooruit kunnen maken qua club en qua salaris. Maar als je in het buitenland zo speelt zoals hier, dan ben je gelijk gezien. Dat kan niet."

"Van Bergen is natuurlijk wel een jonge speler en hij heeft wel specifieke voorwaarden om een hele goede speler te zijn. Alleen laat hij het nu niet zien. Er kan een club zijn die denkt dat ze dat er wel uit kunnen halen", vermoedt Roorda, die weet dat Van Bergen nog een doorlopend contract tot 2022 heeft. "Maar ik geloof niet dat hij zomaar bij een betere club de pannen van het dak gaat spelen."

"Joey Veerman vind ik een ander verhaal. Als je kijkt naar zijn statistieken en zijn manier van spelen... Die kan een geweldige compilatie van zichzelf maken waarin hij beter lijkt dan Pirlo in z'n goede tijd. Ik vind dat hij meer recht van spreken heeft. Maar als je niet presteert en dan roept dat je hogerop wilt, dat vind ik altijd een beetje raar", besluit Roorda kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand