Bruggink analyseert: ''PSV kreeg totaal geen druk op SC Heerenveen''

0
Bruggink analyseert: ''PSV kreeg totaal geen druk op SC Heerenveen''

SC Heerenveen pakte afgelopen weekend een verdienstelijk punt in de uitwedstrijd tegen PSV (2-2). Arnold Bruggink vond PSV in de eerste helft zeer matig.

"PSV kreeg totaal geen druk op SC Heerenveen", zegt de analist bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Dat was het grote probleem, want eigenlijk was het een soort kettingreactie. Iedereen komt overal te laat, dat begint al voorin. Dan speelt SC Heerenveen zich er onderuit, maar het veld is veel te groot. Dan krijg je nooit druk op de bal."

Bruggink geeft een moment in de veertiende minuut als voorbeeld, waarbij Cody Gakpo niet doordekt op Jan Paul van Hecke. "Op dit moment weet je eigenlijk al: PSV is kansloos. Loop dan maar terug. Maar Rosario besluit om door te lopen. Dan staan Zahavi, Gakpo en Rosario met z'n drieën bij elkaar, maar je moet wel zorgen dat één van die gasten weer in het midden is om de passlijn eruit te halen."

Ook bij de 0-1 van SC Heerenveen zet PSV niet fatsoenlijk druk. "Moet je kijken wat voor ruimte er is", verbaast Bruggink zich. "Ik denk dat het veld zo ongeveer 75 meter is. Halilovic loopt er doorheen en schiet die bal erin. Dat is best wel gênant. Het was totaal onsamenhangend. Het was niet voor niets dat Schmidt drie keer wisselde in de rust", aldus Bruggink.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›