Van Egmond ziet SC Heerenveen ontsnappen: ''Hands van Van Hecke''

2
Van Egmond ziet SC Heerenveen ontsnappen: ''Hands van Van Hecke''

SC Heerenveen speelde zondag met 2-2 gelijk op bezoek bij PSV, maar scheidsrechtersbaas Dick van Egmond beseft dat de wedstrijd ook anders had kunnen aflopen. Hij zag dat Jan Paul van Hecke in de tweede helft een bal op zijn hand kreeg in het strafschopgebied. 

Analist Kenneth Perez vind het bij ESPN in elk geval een duidelijke strafschop. "Dick heeft het vaak over (geen, red.) hands als het van anderhalve meter is aangeschoten en keihard. Dit is van een grotere afstand, een zachte bal en de hand gaat naar de bal, hij haalt hem in elk geval niet weg." Oud-Heerenvener Arnold Bruggink is het met hem eens: "Dit is een klassieker, toch?"

"Ja, ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat dit een handsbal is, dus daar zijn we ook snel uit", reageert Van Egmond. Bruggink kan er echter met zijn hoofd niet bij waarom het dan toch geen penalty was. "Waarom dan niet? Die VAR... Daar kan Dick ook niets aan doen, maar dit is de meest makkelijke handsbal die ik de afgelopen tijd heb gezien."

In de herhaling valt echter te zien dat de bal eerst de knie van de verdediger raakt (zie video onderaan de pagina) en daarna mogelijk nog de hand. Hoe dan ook valt er voor de scheidsrechter, VAR én de scheidsrechtersbaas niets meer aan te veranderen. 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 May 2021 om 14:58
    Hebben wij ook eens geluk want we hebben al wat tegen gekregen wat aangeschoten was.Bovendien kreeg PSV een makkelijk gegeven strafschop mee tegen Groningen (Dammers) de week daarvoor wat voor de 3 punten zorgde.
  • 3 May 2021 om 13:22
    Nu hebben wij al de nodige discutabele beslissingen tegen gehad maar ik moet zeggen dat wij hier toch heel goed wegkwamen want had toch wel verwacht dat de VAR zou ingrijpen en de bal alsnog op de stip zou gaan. Ben ook erg benieuwd waarom zij dit geen penal vonden
Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›