Boeringa realistisch: ''Die gaat alleen in de miljoenen lopen''

0
Boeringa realistisch: ''Die gaat alleen in de miljoenen lopen''

De jeugdopleiding van SC Heerenveen stond jarenlang bekend als een van de beste van Nederland. De afgelopen jaren zijn er echter minder talenten doorgebroken vanuit de jeugd. Kik Pierie en Michel Vlap waren de laatste pareltjes van de club uit Friesland. 

"Ferry de Haan gaf bij zijn presentatie dan ook aan dat er werk aan de winkel is in de academie", aldus clubwatcher Reon Boeringa, die werkzaam is bij het voetbaltijdschrift Voetbal International. "Het gat tussen het eerste elftal en de opleiding moet kleiner, wat in de praktijk betekent dat het niveau van die laatste tak omhoog moet", vervolgt de verslaggever, die weet dat er werk aan de winkel is bij de Friezen. 

"Cruciaal onderdeel van die ambitie is de vernieuwing van het trainings- en jeugdcomplex Skoatterwâld", vervolgt hij. "Dit project ligt op het bordje van directeur Cees Roozemond. Wil Heerenveen met zijn academie weer tot de Nederlandse top gaan behoren, dan is nieuwbouw onontbeerlijk. Die gaat alleen in de miljoenen lopen. SC Heerenveen zal naar een creatieve oplossing moeten zoeken om dit voor elkaar te krijgen", besluit Boeringa. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Wednesday 22 September 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›