Komt dat schot!

Althans, dat hopen we. Om te spelen moet je namelijk wel in een perfecte conditie zijn. Zo niet, dan zit je de hele wedstrijd of training op de bank.

En daar heb jij niet voor getekend! Voetbal is oorlog en jij hebt je getraind tot de perfecte soldaat. Je kunt je makkers niet in de steek laten en laat de tegenstanders graag zien waar jij van gemaakt bent. Bovendien toon je ze maar wat graag waar zij zelf uit bestaan zodra je met hen klaar bent. Want dan hebben jullie gehakt van dat andere team gemaakt!

Een goeie voorbereiding is het halve werk. Een waarheid als een koe. Maar dat betekent niet alleen dat je de tegenstander goed door moet hebben en weten waar je teamgenoten staan. Jij bent ook een belangrijk - nee, onmisbaar - tandwiel in dat grote geheel! En wanneer jouw makkers niet op je kunnen rekenen, valt heel jullie spelplan in het water. En daar maakt de tegenstander gretig gebruik van.

Dat mag niet gebeuren! En daarom is het extra belangrijk dat je goed naar je lichaam leert luisteren. Weet waar je kansen liggen maar leer ook je limieten heel goed kennen!

Training

Heel belangrijk is dat je tijdens de training je spieren heel goed voorbereidt op de fysieke en intensieve arbeid die ze gaan verrichten. Dat doe je door middel van een warming-up. Langzaam aan komt je lichaam in de actieve stand en ben je op actie ingesteld. Veel mensen vinden dit een saaie en onnodige stap maar je moest eens weten! Sla je de warming-up namelijk over, dan kun je er prat op gaan dat je een blessure op zult lopen omdat je je lichaam overbelast.

Ontspanning

Nadat je klaar bent met trainen of spelen, is het van groot belang dat je lichaam ook aan die toestand weer gewend raakt. Oftewel, de cooling-down. Je zult niet goed kunnen uitrusten wanneer je daar te weinig of geen aandacht aan besteedt en ook dan kan van een blessure sprake gaan zijn. Een andere manier om dit of erger te voorkomen is door een massage te ondergaan. Spieren raken daardoor uit de knoop, de doorbloeding wordt verbeterd en je zult op alle vlakken merken hoe verzachtend dit werkt. Oftewel, ook mentaal heeft deze intensieve behandeling een heerlijk effect!

Fysio

Natuurlijk kan er zelfs bij de meest voorzichtige sporter een complicatie optreden. Daarom moet je je bij klachten zo snel mogelijk bij een fysiotherapeut melden, zodat jullie een behandelplan kunnen opstellen! Hoe lang dat gaat duren? Geen idee. Dat is heel situatie afhankelijk. Om je spieren te herstellen kan een periodieke massage voldoende zijn maar daar komen vaak nog extra middelen bij kijken, zoals FIT sportbalsem. Dit staat voor Fast Injury Treatment en helpt je spieren en gewrichten snel en gericht te herstellen. Voor je het weet ben jij weer klaar om met je makkers de strijd aan te gaan en je tegenstanders een poepie te laten ruiken!

 

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand